Tutorial Tingkatkan Earning Dengan Blogbuster Nuffnang

3:39 AM

Assalamualaikum & hello there,

Kempen blogbuster Nuffnang 2014 - Maybank Transact & Win dah tamat & earning BBL untuk kempen pertama blogbuster ialah RM 295.50. Alhamdulilah cukup banyak dari kempen CPUV biasa dapat tu. Boleh rujuk entri ini - SINI 

Submit 3 video kempen

Oh ya, ini kempen blogbuster pertama BBL join. Tahun 2012 dah pertama sekali kempen blogbuster VW - Blue tapi BBL tak buat sebab tak tahu apa tu kempen blogbuster. Habis burn macam tu je kempen. T.T . Kali ini BBL ada submit 3 video, harapan nak sangat semua video tu di terima tapi sedih 2 video kena reject. Nasib baik video last minute upload, Nuffies terima sebagai video blogbuster. Yeay! Rasanya korang tengok kan, bagi yang sempat tengok bulan lepas.




Dan ini 2 video di reject oleh Nuffnang. Adoi fail.




Cara nak maximunkan earning kempen blogbuster

Pemilihan tempat nak letak video ads SANGAT.. ulang SANGAT penting. Jangan jadi seperti BBL submit video di bahagian Large Rectangle. Akibatnya, pembaca blog tak tengok video kempen sebab video tu ada kat bahagian bawah sekali. Sapalah rajin sangat nak scroll sampai bawah kan. Fuh sadeh betul.



Port terbaik letak video kempen blogbuster

Next time, BBL akan submit video di bahagian Leaderboard atau Skyscraper sahaja. Tahniah korang yang submit video bahagian hit di atas. Sebabnya, bila video tu submit di bahagian Leaderboard, setiap pembaca yang buka blog, dorang akan secara automatiknya tengok video blogbuster terlebih dahulu sebelum scroll bahagian bawah. Ini contohnya video kempen di Leaderboard & Skycraper.




Setuju tak korang akan tertengok jugak video blogbuster? Begitu jugak video blogbuster di tengah entri. Pun boleh tapi nasihat BBL JANGAN LETAK sebab kadang-kadang je video tu akan keluar di tengah entri.




Tips tarik ramai views ke blog

Bila kempen blogbuster dah start, seeloknya korang maximunkan jumlah pageview setiap hari kerana setiap video di tonton oleh pembaca, korang ada dapat RM 0.50. Ini tips BBL buat time kempen blogbuster tempoh hari.

1. Buat giveaway / contest / pencarian bloglist / jadi sponsor giveaway
2. Rajin-rajin singgah blog lain & tinggalkan komen
3. Pin setiap entri di Facebook, Google plus, fan page & portal blogger
4. Update entri setiap hari sepanjang tempoh kempen
5. Sertai giveaway / contest / bloglist - sekurangnya ada views dari peserta giveaway ke blog.

BBL ~ Terima kasih korang yang tengok video tu
✌(-‿-)✌

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

16 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Huhu..dpttapi xde idea betul nak buat video..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe, lepas ni dapat job blogbuster jangan lupa submit ya

      Delete
  2. Nice one. Kreatif la! Idea fresh and simple. Effortless! Good job!

    ReplyDelete
  3. Tkde idea nk buat
    Nak nak plak nnti submit kne reject ...hohoho

    ReplyDelete
  4. Wah awesome. Xde idea nk buat benda ni. hehe
    Anyway good job :)
    Jemput singgah : fatihahazanan.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time jangan lupa apply tips di atas okay

      Delete
    2. Next time jangan lupa apply tips di atas okay

      Delete
  5. terima kasih ilmunya ya... insyaallah lain kali boleh cuba.

    ReplyDelete
  6. tips yang bagus.... next time nak cuba... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan risau, lepas ni mesti ada lagi kempen blogbuster terbaru

      Delete
  7. Nice sharing tips.
    Alhamdulillah rezeki tu..

    ReplyDelete
  8. kepsi please! eraning sure berkepuk tu!

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL