Misteri Kempen CPUV Nuffnang Berhantu Terbongkar

2:38 AM

Assalamualaikum & hello there,


Tahun baru 2015 ni BBL dah dapat 4 kempen CPUV terbaru, Hotlink OhhSome Fest 14 & Nestle Kit Kat Launch. Rasanya ramai yang dapat CPUV ni tapi bila throwback kempen  CPUV tahun lepas perasan tak kat bawah kempen CPUV ada keluar result macam ni.. BBl pun dah pernah cerita dalam entri CPUV Berhantu Dari Nuffnang April tahun lepas.


Mesti macam pelik bila pulak ada kempen macam tu running di blog. Dah la sikit je earning lepas tu kod pelik-pelik nama kempen. Kan? Mesti fikir macam tu. Kan kan... 

Sebenarnya... sebenarnya..

Pernah tak perasan bila buka blog sendiri terutama waktu tengah malam, awal pagi (7 - 8 pagi) & petang (5- 6 petang) ada iklan running di blog korang tapi dalam akaun Nuffnang tak de pun dapat CPUV tu. Mesti pernah ye? 

Untuk pengetahuan korang setiap iklan yang keluar dalam blog korang di bayar oleh Nuffnang tapi dalam amount sikit kerana iklan tu sekadar curi traffic korang je. Iklan tu keluar bila traffic tinggi & premier time - waktu orang suka online. 

Contohnya
Antara pukul 9 - 11 malam, Nuffnang akan keluarkan iklan Celcom di semua blog tapi berganti-ganti dengan iklan CPUV korang dapat. Untuk setiap pembaca blog yang tengok iklan Celcom tu, Nuffnang akan bayar 1 sen. - lebih kurang macam ni sebab payment pun sikit je dapat. Hahaha

Dan jika pembaca klik iklan Celcom tu, RM 0.25 sen akan di kredit under kempen CPC. 

Ini kempen pelik BBL dapat, lepas tengok nama iklan kat hujung  Xaxis baru perasan oh tu dia jawapan untuk iklan berhantu CPUV Nuffnang. Hahaha lawak betul. Patotlah bulan Disember 2014 perasan kenapa ada iklan telefon Lenovo duk main chek chak dalam blog & bila tengok earning bertambah tapi kempen CPUV belum kredit. 


Ha, sekarang faham tak untuk semua kempen pelik CPUV korang dapat tu.

Okay, sekian untuk kelas Nuffnang hari ni. DONE. Publish!

BBL ~ hari terakhir kempen blogbuster Maybank 
ヘ(◕。◕ヘ)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

13 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Untungnya orang yang banyak dapat CPUV ni grrr

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hantar je tiket kat Nuffnang nak CPUV terbaru, mesti dapat punya

      Delete
  3. Any tips bbl? Sharelah sikit..Btw, tahniah! :)

    ReplyDelete
  4. macam tu ya....alhamdulillah...berguna info ni

    ReplyDelete
  5. hehehehe CT redha aje berapa pun dapat heheh..

    ReplyDelete
  6. ada gak rasa kempen macam ni... baru taw...

    ReplyDelete
  7. ohh begini yaa. selalu kan cik belbel ada dapat iklan kdu iklan dunpillow tu tau, tp bila cik belbel tanya nuffnang tu cpc, tapi tade senarai pun dalam cpc

    ReplyDelete
  8. macam mana boleh dapat banyak terus sekaligus nie.....cayalaa

    ReplyDelete
  9. owh.. macam tu... slama ni tak tahu pun.. yg tau, ada cpuv..
    anyway, selamat ulangtahun blog yg ke-4....

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL