Blogger Buat Duit Dengan Advertorial.my

11:53 PM

Assalamualaikum & hello there,



Sekarang bila sembang dengar je 'saya blogger' mesti perasaan dalam hati cakap wow hebatnya dia ni. Mesti income banyak dari blog tapi certain blogger je boleh jana duit dengan blog. Blogger suam kuku & newbie macam BBL ni berapalah sangat income boleh dapat kan. sedih pulak rasa..


Tapi semua berubah dengan Advertorial.my

Kenapa Advertorial.my?

Advertorial ialah platfrom pengiklan blog di Malaysia. Semua blog di Malaysia boleh mendaftar dengan Advertorial.my untuk peluang review job dari syarikat yang inginkan blogger membuat review / ulasan tentang produk / perkhidmatan disediakan.

Saya blogger baru boleh daftar dengan Advertorial.my?

Syarat nak daftar mestilah ada blog. Tak kisah newbie blogger, blogger seminggu sekali update entri atau apa pun genre blog, semua boleh mendaftar dibawah Advertorial.my. Setiap blogger yang ada blog sememangnya tahu menaip entri & certain blogger ada gaya bila menaip entri. Contohnya dari segi penulisan, reader yang baca boleh tertarik nak beli atau memcuba. Alah taip entri macam buat karangan bahasa melayu zaman sekolah cuma kena olah supaya boleh menarik perhatian bila di baca.

Kita hidup zaman kena Google je

Sekarang ni apa-apa maklumat / tutorial / tempat makan / pengalaman / perkhidmatan semua boleh Google je. Hata, cara nak guna pos laju pun ada orang Google je tutorial guna perkhidmatan Pos Laju. Ramai blogger ada bakat buat review even simple review kedai makan pun dah jadi satu exercise sebelum dapat job review produk / services dari syarikat berdaftar bawah Advertorial.my. 

Boleh dapat jobs ke dengan Advertorial.my?

Buktinya Aiday dah dapat job review. Boleh rujuk entri ini -> Payment Pertama dari Advertorial MY Ada lagi contoh blogger lain yang dah dapat job review dari Advertorial.my tapi BBL tak kenal secara personal tapi Aiday ni dah jumpa depan mata siap sembang bercerita waktu event raya tahun lepas. Untuk senarai lain, boleh Google lagi untuk contoh review oleh blogger dah daftar Advertorial.my. 

Kerja menulis review di blog

Kadar bayaran setiap entri advertorial korang sendiri tetapkan, contohnya BBL nak tetapkan setiap advertorial adalah RM50.00 per post. Ada juga blogger menetapkan bayaran dari serendah RM 30 - RM 350 bergantung pada jumlah trafic ke blog, pageview & google rank. Satu kelebihan jika blog korang ada ramai follower di blog, Facebook, Twitter, Google+ atau Instagram. Lebih ramai orang akan baca entri review tu. Boleh kan?

Masa untuk mendaftar!

Daftarkan blog korang di laman Advertorial.my -> klik sini untuk peluang keemasan mendapat job tutorial pertama. Belum cuba, belum tahu kan. Lagi pun tak salah mencuba. Nak harapkan syarikat pengiklan bagi job maka berjanggut nak tunggu. Oh ya, kebanyakkan syarikat memberi job review di Advertorial.my adalah mereka yang berbudget terhad & syarikat kecil. Tak salah jika kita sebagai blogger merima mereka sebagai client terbaru & buktikan blogger newbie & suam-suam kaku boleh memberi impak kepada jualan produk / servis & orang ramai mengenali produk mereka. Tambah lagi adanya Facebook, Twitter & Insgtaram. Gunakan kuasa sosial media untuk menaikkan nama blog korang & produk client. Untung nasib, entri korang berada di first page Goole search.

Advertorial.my masih baru & peluang untuk mendapat job review amat besar. Persaingan pun agak kurang dalam pemilihan blogger untuk advertorial. Apa pun jangan lupa mendaftarkan blog korang dibawah Advertorial.my ya.


Untuk maklumat lanjut boleh baca lagi di Advertorial.my/blogger 



BBL ~ kerja mudah sangat kan
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....



You Might Also Like

8 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. nak try jugaqlah.. tp mcm x yakin dgn blog sendiri :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena yakin boleh buat. Asalkan ada blog

      Delete
  2. Dah lama teringin nak daftar, lot of reading bout this topic too.. nak daftar, nak daftar, pastu tak daftar2 pun lagi,, one fine day maybe.. heee.. ada fees kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa sekarang ada promosi fees.. Murah la & mampu blogger nak bayar

      Delete
  3. Replies
    1. daftar je dulu.. ada rezeki dapat la job

      Delete
  4. Tak daftar pun. Takut tak terkejar nanti mencurah-curah dapat advertorial job.. kahkah.. Bye

    ReplyDelete
  5. Baru daftar tapi belum isi details lg :)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL