D.I.Y : Cupcake Lantern

10:45 PM

Assalamualaikum & hello there,



BBL baru pindah rumah 3 minggu lalu, al-kisahnya ada 4 biji tanglung (lantern) dah macam terkoyak sebab tergantung lama kat siling luar rumah. Nak buang terasa sayang pun ada. Jadi kenapa tidak recycle balik lantern tu. Okay hari ni BBL nak share D.I.Y Cupcake lantern. Sangat comel kalu gantung untuk dekorasi hari jadi, perkahwinan atau majlis cukur rambut baby.

Bahan-bahan :


Cara nak buat. Cukup simple


Step 1. Sapu gam pada bahagian bawah kertas cupcake
 Step 2. Tampal je kat bahagian lantern 
Step 3. Ulang step 1 & 2 mengikut 'tulang' lantern sampai habis
4. Nak guna corak / warna kertas cupcake berlainan pun boleh.

Tada! Dah siap boleh gantung kat mana-mana korang suka. Jangan gantung kat tempat mudah terkena air hujan sudah. Kan basah terus koyak rabak.


BBL ~ Habis kertas cupcake mak. Haha
ଘ(੭*ˊᵕˋ)੭* ̀

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....


You Might Also Like

13 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Creative! Brilliant! Daripada buang, baik guna balik heee

    ReplyDelete
  2. Aie emak standby kertas cup cake tu nak buat biskut raya....habis lah.mhaha

    ReplyDelete
  3. Kreatif betul. hehehehe. Nak tengok kalau yang nyala pulak macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kena cari mentol dulu baru boleh tengok

      Delete
  4. Leh buat deko raya nanti hehe ada sarung kuih lebih kan

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL