Rindu Samsung Mega 6.3

12:52 AM

Assalamualaikum & hello there,


Oh BBL tak share kes Samsung Mega 6.3 jatuh sehari sebelum event Pharmaton 2015. Lepas telefon jatuh tak perasan lagi ada crash tapi bila kat rumah baru ternampak ada crash hujung telefon. Aduh tak tahu nak buat apa time tu. Turn on off pun tak jadi apa sebab crash dah terbelah 2 atas skrin telefon. Sebelah kanan kalu touch masih ada respon cuma skrin kiri je kalu tekan macam nothing.


20 minit lepas bersedih, BBL cari kedai yang boleh repair skrin tapi kos tukar skrin agak mahal. Dalam lingkungan RM300 untuk skrin klon & RM400-RM500 untuk original skrin Samsung. Itu pun kena order dulu dari KL. Seminggu baru siap. Matilah seminggu tak pegang telefon.

Nekad time tu pergi beli telefon baru. Hahaha setel problem tapi hati masih sayang Mega 6.3 ni sebab size skrin besar gedabak. Senang nak tengok YouTube & blogwalking tapi apa nasib dah terjatuh kan. Dah 2 tahun pakai Mega siap entri review Samsung Mega 6.3 dah 2k page view.

Entri :

Sekarang ni BBL dah biasakan diri dengan Sony T2. Not bad la telefon ni walaupun 6 inci size skrin. 

BBL ~ Bila lagi Samsung nak keluar telefon besar?
˓(ᑊᘩᑊ⁎)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

20 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Fuh, harga nak repair dia. Fuh lagi...hehehehe

    ReplyDelete
  2. Klu skrin...mmg mahal yg ori...
    sbb tu laaa..klu pakai samsung..Skrin mmg kena jaga btl² :)

    ReplyDelete
  3. Wah besarnya screen handphone Samsung 6.3 ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat besar & puas hati bila tengok video YouTube

      Delete
  4. fuh hg nak repair dia sama harga dengan phone aku T_T

    ReplyDelete
  5. Dah rezeki BBL bersama Samsung Mega setakat itu sahaja, redho ajelah ya.

    ReplyDelete
  6. tu yg seronok selfie guna BBL punya phone masa kat event Pharmaton..hihihi :D

    ReplyDelete
  7. klu dah byk tu kena byr , mmg lbh baik beli baru ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. terpaksa fikir 2 3 kali dulu

      Delete
  8. tengah mencari2 phone yg berbaloi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyakkan tonton video review dalam YouTube.. itu lebih baik

      Delete
  9. eh same lah tepon kite kan hahahah

    ReplyDelete
  10. bw guna phone..? sangat tak puas rase nya

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL