Pertama Kali Minum Starbucks

7:46 AM

Assalamualaikum & hello there,

Wey like seriusly pertama kali?

Ye betul la. Buat apa nak tipu.

Jangan la gelak BBL baru 1st time minum Starbucks. Dah lama nak pi order cuma kan jadi macam rusa masuk kampung. Normally BBL suka minum kopi di Coffee Bean, Secret Recepi & cafe lain. Cuma baru 3 hari lepas dapat minum Starbucks di Teluk Cempedak, Kuantan. BBL cuba try minum baverage baru dari Starbucks iaitu Chestnut White Chocolate Truffle. Dalam gambar nampak sedap mengiurkan anak tekak so terus je order. 


Nasib baik hari tu customers tak ramai sangat jadi BBL sorang je masuk cafe untuk order. Barista macam biasa akan tanya apa nak order, terus laju-laju sebut Chestnut White Chocolate Truffle dengan lancar penuh berjaya. Kalu tersasul kan malu kan. Si barista pulak suggest amik cup tall, tulis nama sikit & tanya nak tambah whip cream. Total RM20 segelas air. 

Tada ni cup BBL. 


Tak cukup dengan tu, BBL pekana air McCafe di McDonalds. Heaven habis duit kat TC sampai tak ingat nak makan. Kat McCafe pun pertama kali minum, lagi pun biasanya drive-thru. Bila dining in, McD tu tak ada sediakan McCafe. Kali ini kita cuba dulu minum Ice Chocolate cuma RM8.00 lebih. 


BBL ~ sedap lagi Pirate Coffee kan
(⁎❛ᴗ❛⁎)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

3 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Hana pun cmtu gak bla masuk starbuck.ngeee masuk teman add hana yg suka mnum prism mocca.hana pula xminat sangat mnum an ala2 coffee ni.ke x huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopi starbucks tak minum sangat cuma air blend coklat tu yang sedap

      Delete
  2. pernah try sekali dulu..lepas tu tak dah..haha

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL