Mari Main Mercun

8:43 AM


Korang suka main mercun?
Tipu...kalu tak suka..
Biasa kalu korang main mercun, lepas tu kena marah 
dengan jirang sebab buat bising mesti tak mengaku kan?
Ini ada satu mercun yang paling gempak atas muka bumi
nak main malam raya & memeriahkan hari raya korang.
Mercun ni boleh main secara individu atau berkumpulan
(dah macam nak main game pulak)

BBL bagi 10 SEBAB kenapa korang patut main
mercun ni :

1. DIJAMIN korang tidak akan ditangkap oleh polis.
2. DIJAMIN korang tidak akan disebat masuk penjara
3. DIJAMIN korang tidak akan menyebabkan jiran melatah jika mendengarnya
4. DIJAMIN korang tidak akan putus jari, putus kaki, putus selipar,
buta mata, buta warna & cacat anggota badan
5. DIJAMIN korang bebas bermain tanpa rasa bersalah &
menggangu ketenteraman jiran sebelah nak buat baulu
6. DIJAMIN korang tidak akan famous masuk paper sana sini
sebab putus jari & hilang ibu jari
7. DIJAMIN sesuai untuk semua lapisan peringkat umur, budak tadika boleh join
8. DIJAMIN mudah didapati tanpa melaui pasar pasaran gelap
9. DIJAMIN tidak menyebakan kebaran & jerebu
10. DIJAMIN korang akan gembira 

Jadi cepat pergi bazar Ramadhan cari mercun...



































Jeng..jeng..ini dia..





Ha! mercun ini lah BBL garenti korang akan suka.
Suka kan? 



BBL ~ teman adik main bunga api. seronok!
[O_O]








seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

You Might Also Like

6 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. hahaha. selalu dengar bunyi mercun tu belakang rumah sebab budak-budak main

    ReplyDelete
  2. mercun bawang nama glemer mercun ni rasanya.. rasanya la.. [=

    ReplyDelete
  3. - abdul hadi abdul muti - : kenapa tak join sekali?

    ReplyDelete
  4. Hidayah bt Zainab : betol tu. biasa budak2 kg pggil mercun bawang sebab bentuk mcm bawang kan?

    ReplyDelete
  5. errr tak ske

    slalu tak meletop

    ps: Komen box ni kalau ley wt popup window

    pastu lee min ho ni ganggu la..suh die duk belah sane k

    ReplyDelete
  6. Iffah Afeefah : alor tak suka pulak..
    eh BBL memang nk buat mcm popup tapi tak reti...

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL