- Sila Buka Pintu -

8:59 AM

Entri cukup simple tapi penuh dengan mesej.


Aku tengok tv kat ruang tamu.
“Assalamualaikum”
Ada orang bagi salam.

Pn.Ma yang sibuk kat dapur terus bergegas ke ruang tamu.
Sambil berjalan, sambil menjawab salam.
Masa sampai ruang tamu, Pn.Ma pandang aku.
Pelik mungkin.
Mana taknya, patutnya aku la yang pergi bukak pintu.
Kan aku dah duk kat ruang tamu.

Aku memandang Pn.Ma dengan ekor mata macam iklan yusuf taiyoob.
‘nak cakap tak nak, nak cakap tak nak’
Belum sempat Pn.Ma membuka pintu, aku tekad untuk bagitahu perkara sebenar.
“Ma, yang bagi salam tadi orang dalam tv”


BBL ~ tergelak sorang-sorang
[U.U] 






seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan....

You Might Also Like

2 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. nk bekenalan ngn tuan blog bolehlasikitsikit tu boleh tak? mesti dia baik kan.. wahahhaa *lariiiiik

    ReplyDelete
  2. Hidayah bt Zainab : boleh. apa salahnya.

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL