Deman Patung Minion McDonalds

2:24 AM

HANGAT! - Masalah rambut gugur atau cepat putus?
HANGAT! - Mandi sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! -Apa azam raya korang tahun ini




Hari Khamis lepas memang sangat menakutkan bagi bagi semua staff McDonalds Malaysia.
Pada permulaan promosi Happy Meal kombo dengan patung Minino dari filem Despicable 2
ramai yang tak amik endah patung minion tapi apabila masuk minggu ke 2,
baru ramai customer berpusu-pusu ke McDoanlds.

Serius BBL sendiri tak percaya stok mainan patung Minion boleh sold out dalam masa 2 jam
jika sebelum ni susah nak habiskan stok mainan Happy Meal.
Soal patung sold out satu hal, kena marah dengan customer pun masalah.
BBL sekarang sedang bekerja part time di McDonlads Terengganu,

Kesian BBL penat mulut nak cakap, 
"maaf kak mainan Minion dah habis..datang hari Khamis ni.."
"maaf abang, mainan Minion dah habis..datang hari Khamis ni."
"adik..patung Minion dah habis.."

Itulah ayat kena ulang tiap kali BBL di cashier.
Rasa boleh kering air liur di bulan puasa ni.
Kalu boleh nak tampal kertas kat dahi notification MINION SOLD OUT.
Bila sembang dengan manager stor, dia boleh pulak cakap menyesal tak order banyak
stok mainan Happy Meal. Dalam hati BBL, oh tidak.

Untuk rekod, mainan Minion untuk minggu ke 3 bermula 18-24 Julai telah sold out 
di semua rangkaian McDonalds pantai timur.
Ulang sekali lagi, Pantai Timur - Kelantan, Terengganu & Pahang.
Stok seminggu boleh sold out dalam masa 1 jam sahaja.
Paling sedih budak-budak nak mainan happy meal tapi dapat mainan lama.



Selain Malaysia, patung Minion juga didapati di 10 negara lain termasuk Filipina & Singapura. Paling kelakar apabila orang Singapore sanggup ke Mcdonlds JB
untuk membeli patung mainan ni.
Tak ke awesome usaha customer nak beli Minion?

Abaikan cerita cutsomer Singapore, korang tengok apa terjadi di Malaysia.







Nasib baik adegan ni tidak terjadi sewakt BBL jaga cashier.
 Kalu tidak, free je dapat ceramah.




Check out sekali aksi Minioners di Instagram




paling di benci oleh customer mestilah


BBL sebagai staff McDonalds nak mohon maaf kepada Minioners 
sebab stok patung Minion tak cukup & janganlah jadi macam budak-budak.




BBL ~ jangan lupa berkhemah depan Mcd 25 Julai ini
[-.-]





suka entri ini? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di..

You Might Also Like

1 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL