Tutorial Mobile Ads Nuffnang Pada Smartphone

5:58 AM

HANGAT! Maxis nak buat clearens iPhone khas untuk telefon lama anda



Hari BBL nak share satu tutorial untuk Mobile Ad Nuffnang. Zaman sekarang dah ramai pembaca kesayangan korang baca entri melalui smartphone. Entri ini khas untuk menaikkan rating CPUV. Yelah biasa pembaca buka blog dengan laptop atau dekstop boleh tengok iklan CPUV menari dalam blog tapi kini dalam smartphone boleh jugak. Makin masyuk la anda-anda sekalian. Jangan lupa follow step ini ya. 

Langkah 1 : Copy HTML di bawah

<b:if cond='data:blog.isMobile'>
<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "1b1978559d3745d0f74e8a16d099b24d";
document.write( "<div id='nuffnang_lb'></div>" );
(function() {
        var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript';  
        nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lb.js';  
        var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling);
})();
</script>
<!-- nuffnang -->
</b:if>


Langkah 2 : Buka blog. Tekan EDIT HTML & paste code tersebut bawah element <body> seperti screenshot dibawah. Tekan Ctrl+F untuk mencari code <body>. Kemudian klik 'Save Template'


Langkah 3 : Sekarang kembali ke Templete & klik setting buton bawah 'mobile


Langkah 4 : Pilih 'Choose mobile templete', pilih 'custom' & save


Langkah 5 : Tahniah kini, korang dah ada mobile ads pada mobile website.


Kelebihan Mobile Ads boleh menaikkan jumlah pageview CPUV tanpa readers perlu buka blog di laptop.Makin ramai reader tengok iklan blog, makin masyuk akaun Nuffnang korang.

Terjah sekali entri di bawah :

BBL ~ apa lagi apply la
๏[-ิ_•ิ]๏


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

5 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. nice sharing bbl
    yumida dah try masukkan tadi
    perkongsian yg bermanfaat

    ReplyDelete
  2. nice share.. ada prasan tutorial ni dalam page nuffnang..
    menabung sini.. :)

    ReplyDelete
  3. Lama dh perasan tutorial di page nuffnang. dah baca pun itu hari. cuma x dan nak buat lagi haha..

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL