Movie Review : The Spongebob Squarepants Movie : Sponge Out of Water

5:05 AM




Assalamualaikum & hello there,

Yeay Spongebob kembali lagi. Kali ini Patrick dah ada six pack kat perut - dah tak boroi ye. Check out movie review hari ini.


Trailer The Spongebob Squarepants Movie : Sponge Out of Water




Sinopsis  The Spongebob Squarepants Movie : Sponge Out of Water

Macam biasa, Plankton dari dulu lagi nak curi formula rahsia burger Krabby Patty. Kemudian datang masalah lagi besar bila formula tu hilang waktu Plankton & Spongebob berebut botol formula. Kesannya, seluruh Bikini Bottom jadi huru-hara disebabkan penduduknya tak boleh lagi makan burger Krabby Patty. Sementara tu, seorang pak cik kapten lanun telah berjaya mencuri formula burger tu & mula menjual burger tersebut di pantai Miami (agaknya). Demi menyelamatkan formula tu, Plankton bersetuju menjadi sebahagian TEAM Spongebob ke dunia daratan. Maka bermula la operasi memburu formula Krabby Patty dari kapten lanun. End of story, Mr.Krabs akhirnya dapat kembali formula rashsia Krabby Patty.

Komen BBL :

Di cadangkan bawa bersama adik-adik atau anak sebab movie ini sangat sesuai untuk mereka. Trust me. Lebih kurang macam tengok siri Spongebob dalam tv tapi versi panggung wayang. 60 minit pertama tu korang akan tengok Spongebob dalam versi kartun tv. Kemudian barulah versi 3D Spongebob & rakan lain di atas daratan. Too bad sebab BBL aspect movie ini 60 - 70% dalam 3D.

The Avengers versi Spongers

Paling menarik bila Spongerbob bertukar menjadi sasa ala-ala abam sado, Patrick dengan six pack di perut, Plankton menjadi Hulk (itu lawak) & Mr.Krabs menjadi Iron Man. Tak sangka pulak si Sandy bertukar menjadi tupai sebenar. Hahaha


Rating 



BBL ~ Boleh la
o( ̄. ̄)/o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

8 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. salam . macam best ja cerita ni . .

    ReplyDelete
  2. skrg nie rasa nak tgk kingsman je.

    ReplyDelete
  3. Wah, macam best... Nak tengok la spongebob versi sado nie ^-^

    ReplyDelete
  4. spongebob squarepants spongebob squarepants spongebob square pants!lagu tema kartun spongebob,saya suka tengok kartun spongebob :-)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL