Jemputan Ke #Nuffnang8irthday

8:53 PM


Assalamualaikum & hello there,
Tak sangka tahun ni Nuffnang sekali lagi jemput BBL ke Nuffnang8irthday. Ini kali ke 2 BBL join Nuffnang Birthday Bash selepas tahun lepas. Kalu nak tahu, event birthday Nuffnang tahun lepas adalah event pertama BBL attend under invatation Nuffnang. 


Untuk tahun ni temanya fesyen tahun 1960. Pening nak fikir baju untuk event sabtu ni. Baju pun tak sure lagi nak decide yang mana. Apa pun kita study dulu fashion zaman atuk nenek yang tengah duk hangit bercinta ni.

Fesyen lelaki era 1960

Actually zaman 60an dulu biasanya lelaki akan berkot & kemeja. Waktu ni Yves Saint Laurent baru nak up dengan street fashion. Antara fashion lelaki yang boleh match dengan gaya BBL ialah :  

Formal kot lelaki / kardigan




Kot berkotak

Oh tidak, BBL mesti nampak pelik bila pakai baju kot kotak-kotak ni. Mungkin untuk lelaki tinggi 170cm ke atas sangat sesuai. Haha maaflah BBL ni pendek orangnya. 


Topi

Aksesori topi sangat penting terutama ketua gengster. Itu pun mesti sesuai dengan bentuk muka. Rasanya ada topi dalam almari. Uh kena selongkar almari nampak gayanya..


Atau nak recyle balik baju costume Party of The Century tema 1920?


Apa-apa pun fesyen era 60an boleh je diadaptasi dengan baju, seluar, kasut & jenis fesyen yang sesuai dengan gaya lelaki abad 21 ni. Cuma kena pandai match dengan gaya korang sendiri unless anda adalah model. Semua nampak okay kalu body pattern model. Hahaha 



Siapa lagi pergi #Nuffnang8irthday hujung minggu ini? Tinggalkan komen dibawah ye

BBL ~ musim kemarau kena banyak minum air
༼ つ ◕◡◕ ༽つ

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

6 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Alaaa kita tak pergi sebab tempat dia macam kurang sesuai untuk orang macam kita nak attend. Enjoy BBL ! ^_^

    ReplyDelete
  2. Wow BBL. Event x start lg dah hupdate. BBL no pakai baju ape nnt? Kite confius ar nak pakai apa. Erm

    ReplyDelete
  3. hati-hati dengan makanan tau BBL...sbb ada certain yg dia campur liquor...have fun! :)

    "We are also incorporating whisky into some of the yummy desserts straight from the @foretblanc oven"

    ReplyDelete
  4. Wah Nuffnang celebration :-)

    ReplyDelete
  5. Sedihnya tak dapat pergi. Kerja berlambak-lambak! Adeeeh

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL