Makan Yogurt Dengan Buah Segar

12:27 AM

HANGAT! ~  Ohsemkan diri test drive Ford Fiesta terbaru
HANGAT! Layan Cadbury dengan wajah baru
HANGAT! Apa jadi bila rakyat Malaysia tak kenal internet



Makan yogurt ada makanan wajib BBL setiap minggu, selalunya BBL makan waktu pagi.
Yogurt ni sangat baik untuk sistem penghadaman perut BBL yang selalu terbelit dek ketawa baca entri semasa blogwalking selain bagus untuk ibu selepas bersalin.
Tapi ramai tak suka makan disebabkan rasanya seperti susu masam. Uwek.

Well, first time makan yogurt memang rasa eh makanan apa ni.
Tak sedap langsung atau dah expired?
Tapi bila dah selalu makan tak terasa sangat masam tu.
BBL nak kongsi satu cara lazat untuk menikmati yogurt.


1 bekas yogurt - tak kisah perisa apa pun janji macam sedap
3-4 biji anggur merah atau hijau
4-5 biji gajus bakar

Korang boleh tukar ramuan di atas dengan buah lain seperti kiwi, strawberi, kismiss,
kacang, oat, corn flakes, biskut oreo atau apa saja.

CARA MEMASAK HIDANG

1. Potong buah anggur nipis-nipis.
- Mohon jangan potong seperti korang tengah main game Fruit Ninja


2. Campak Letak buah tadi ke dalam yogurt & kacau sehingga sebati


3. kemudian masukkan biji gajus bakar 


4. Untuk lebih sedap, BBL cadangkan campur sedikit madu.

5. Yeah, jom makan!


Kebaikan yougurt rasanya tak perlu BBL cerita sebab korang boleh google sendiri.
Boleh baca sampai muntah tapi at the end sekadar baca bukannya nak cuba.
Selamat menyougrtkan diri sambil blogwalking.

BBL ~ hidupku sihat dengan mood ceria. aum..
\|[~.~]/


HANGAT! Apa jadi bila rakyat Malaysia tak kenal internet
HANGAT! ~  Ohsemkan diri test drive Ford Fiesta 2013
HANGAT! Layan Cadbury berwajah baru

Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

20 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. wahhh lapar pulak sy tgk buah2 yang sedap tu :)
    nice blog ya

    ReplyDelete
  2. So freshy masuk dalam mulut kan..sedapnya!.kalau rumah dekat ni dah lama order dah sebab malas buat sendiri..tapi kalau dah teringin rajinkan diri je la..btw,thanks untuk resepi sedap dan sihat ni :)

    ReplyDelete
  3. mama suka makan yogurt ni, salah satu sebabnya, dia boleh buang lemak pada perut kita. So, perut tak kan buncit lagi.. hihi

    ReplyDelete
  4. first time tengok cara makan yogurt gini huhu terbaik lah

    ReplyDelete
  5. sudikah jika awak buatkan utk saya?hihi

    ReplyDelete
  6. bila tgok ni rasa terliur pulak.daripada rasa kenyang terus rasa lapar :D

    ReplyDelete
  7. Tak pernah try lagi nih.. menarik.. blh cuba.. sihat lagi menyihatkan kn...

    ReplyDelete
  8. Wah sedpnyaa!! Naakkkkkk! bahaha.

    ReplyDelete
  9. Wah.. yogurt tu favorite sy juga :)

    ReplyDelete
  10. Tak prnh mkn lg yogurt nih.. mcm sdp jek :D

    ReplyDelete
  11. pergghh sedap! kalau strawberry letak strawberry in chunk size mmg layan! <3

    ReplyDelete
  12. nampak sedap la bbl
    aah yumida kurang suka mkn yogurt sbb rasanya masam
    tp byk khasiatnya

    jemput terjah sini...jom tengok sape yg dpt teka harga mouse pad dgn tepat:
    http://umikasum.blogspot.com/2013/10/pemenang-jom-teka-harga-mouse-pad.html

    ReplyDelete
  13. pernah mkn yogurt ni tp rasa dia masam..xleh masuk tekak..:) btaw tahniah coz menang hadiah dr segmen jom teka: harga mouse pad dr yumida

    ReplyDelete
  14. Sekali tgk macam mables je...tapi aku tak makan buah-buahan nie,,

    ReplyDelete
  15. hihihi !!! awesome ! CP memang penggila yogurt, 1st time makan dah jatuh cinta, tapi...tapi.....tapi....CP tak pernah makan tutti fruti, orang kater mahal...tapi dia berasaskan yogurt jugak kan ???

    ReplyDelete
  16. owh , ye tak yer , salam singgah , membalas kunjungan , jemput ke blog :)

    ReplyDelete
  17. Pagi-pagi berblogwalking ni..terliur pulak akak tengok dik he2

    Salam kenal :)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL