Suka Atau Kecewa Beli Online

6:39 AM

HANGAT! Coklat Cadbury dah tukar 'casing' baru ler
HANGAT! Kesan budaya teknologi kepada rakyat Malaysia
HANGAT! Dah tengok Ford Fiesta 2013 terbaru



BBL suka beli online terutama barang unik seperti beg, dompet, casing telefon,
baju, topi, & mug yang susah nak jumpa di kedai biasa atau limited edition.
Sekarang ni pun dah banyak malls online bertapak dalam Google
seperti Zalora.com, Lazada, DSYR.com, Avenue86.com & kedai blog online
termasuklah penjual di muka buku.

Sekarang ni banyak kes penipuan beli barang online seperti
order telefon tapi dapat batu lesung, baju koyak & kamera tak cukup eksesori.
Nasihat BBL selagi boleh beli di kedai, belilah di kedai melainkan 
korang dah biasa beli barang dengan penjual tersebut.
Even eBay pun boleh jadi scam kepada pembeli kan?
Ini adalah video pembeli yang beli barang melalui eBay.
Suka atau kecewa?

Terjah sekali --> Apa rakyat Malaysia boleh buat dengan teknologi internet

Korang nak ini 



atau ini



BBL ~ hati-hati
[^.^]

HANGAT! Dah tengok Ford Fiesta 2013 terbaru
HANGAT! Coklat Cadbury dah tukar 'CASING' baru ler
HANGAT! Kesan budaya teknologi kepada rakyat Malaysia


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

13 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. yang ipad tu bapak best adoi!!!..ahahahaha

    ReplyDelete
  2. muka budak tu frust giler..kesian aku tengok..haha :D

    ReplyDelete
  3. beli kacang dgn akak mesti puas hati;-)

    ReplyDelete
  4. betul2..saya kadang2 tak percaya jugak dngan perniagaan online ni.

    ReplyDelete
  5. beli barang cam hp nie better beli dekat kedai

    ReplyDelete
  6. bahayanya . Rugi je bayar banyak2 tapi kene tipu kan . =.=' Tp yg ipad tuh untung ler dapat dua :P

    ReplyDelete
  7. mmg kena beringat. tambah lagi beli barangan yg exclusive.

    ReplyDelete
  8. syaze pun suka juga shopping online
    tp depend on what products juga
    if mcm hp (gadjet) is better buy dekat kedai yg terpilih je
    sbb some of kedai pun boleh jual tiruan punya gadjet -_-

    btw thanks drop komen kat blog syaze :D

    p/s: aloh keychain thai tak dok balance, baru je bg kat kawan2, so sorry
    next time syaze pun travel lg insyaAllah ada just keep following my lame update hihi :)

    ReplyDelete
  9. Lol best nya dapat 2 ipad. Tapi malang pulak yg dapat lain drp benda yg order. So beware lah :)

    p/s: Tiey pum suka jugak beli online especially baju kurung.

    ReplyDelete
  10. kecewa gile kalau dapat macam dalam 1st video tu kan..tapi lain pulak pada video2..untung sangat! tapi kalau nak selamat n puas hati better pg beli sendiri untuk barang2 gadget je la :)

    ReplyDelete
  11. galaxy mega tu bbl beli pakai online erk?
    yumida klo brgn elektronik, tablet, hp, komputer better beli dri kedai yg sah la
    takut apa2 terjd kan
    buat masa ni selalu beli blouse melalui online
    so far ok la..cuma saiz tu, kita sukar nk anggarkan

    ReplyDelete
  12. depends jugak...sally byk beli baju...kadang kecewa...kadang happy :)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL