Nervousnya Guna BBM Untuk Andriod

9:36 AM

HANGAT! Semakin kecik semakin comel pulak jadinya
HANGAT! Hanya mampu melihat di Pavilion KL
HANGAT! Jangan buang masa pergi online kat mcd atau starbuck sebab kini ada internet percuma



Cukup sehari permulaan BBL bersama dengan BlackBerry Messager atau BBM.
Merurut amanz.my semalam lebih 10juta kali BBM untuk adriod & IOS telah
di download menyebabkan ramai kawan-kawan BBL duk tanya macam mana
nak install BBM, kenapa tak boleh buka BBM walaupun dah download & macam-macam
soalan selepas tersebarnya BBM kini terbuka untuk semua telefon andriod.

BBL download BBM lebih kurang pukul 9 pagi & sebelah petangnya dah boleh BBM.

TUTORIAL DOWNLOAD BBM

1. Buka Play Store & download applikasi BBM
2. Tunggu install siap
3. Masukkan email 
4. Tunggu email pengesahan dari BlackBerry - banyakkan bersabar
5. Check email - buat pengesahan selepas terima email dari BB
6. Buka apps BBM & setting profile diri
7. Sebarkan no pin korang!

3 jam pertama bermain BBM rasa macam bosan sebab dah terbiasa dengan Whatsapp
tapi lepas dah masuk 3 4 orang kawan BB terus rasa syok sampai lupa nak update blog.


Seriuz BBL mengaku agak jakun tengok BBM ni. Masa zaman diploma tahun 2009
BBM sangat famous terutama kalangan kawan BBL. Ibaratnya BBM terhebat zaman tu.
Ramai jugak kawan macam pertikai kenapa BBL beli Sony Ericson X10 & tak beli BB?
Well, duit siapa nak paksa beli telefon BB. Obses BBL terhadap Sony tak pernah padam
sehingga last moment dengan Sony X8 yang tersimpan rapi macam buku dalam rak baju.

3 4 bulan lepas BBL asyik terima message mengatakan Whatsapp kena bayar 
bermula tahun depan & tahun depan tapi hakikatnya masih sama.
Dengan kewujudan BBM untuk Andriod & IOS tak mungkin rasanya Whatsapp akan berbayar sebab pengguna ada banyak pilihan selain Whatsapp.
Tak termasuk apps percuma sesedap aiskrim Magnum seperti KakaoTalk, Line, WeChat
& bersepah lagi dalam Play Store.


Apa pun ini mungkin gimik syarikat BlackBery untuk kembali segar dalam pasaran telefon
memandangkan sekarang dah jarang jumpa kawan BBL guna BB melainkan
sebagai telefon no 2.

Korang dah install BBM boleh ada add pin BBL.
7525F922

Done. Noted. Publish

BBL ~ ping! ping!
[>,<]~~



HANGAT! Semakin kecik semakin comel jadinya 
HANGAT! ~  Hanya mampu melihat di Pavilion KL
HANGAT! Jangan buang masa online kat starbuck atau mcd sebab kini ada internet percuma


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di..

You Might Also Like

14 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. tak dapat nak install. Xperia takbole kot nak install app ni. GRR!

    ReplyDelete
  2. Saya agak confuse sebab sekejap2 BBL sekejap2 BBM jadi tertukar2 namanya XD

    BBL = Budak Bandung Laici

    BBM = Blackberry Messenger

    ReplyDelete
  3. kwn ckp kalau uninstall kemudian reinstall whatsapp tu, boleh guna mcm biasa.. entah lah, sendiri tak try lagi.. huhu

    ReplyDelete
  4. lepas je bleh guna utk android, terus pakat download rmai2..

    ReplyDelete
  5. Jap, nak tanya apa yg specialnya bbm? Saya pun baru tahu jugak yg android dah ada bbm.

    ReplyDelete
  6. aritu kwn ayut pon bru dload... :)

    ReplyDelete
  7. wow..xpayah belik BB dah la noo sebab dah bleh guna di android dah..semakin maju skg..berita buruk untuk BB heheheh

    ReplyDelete
  8. wah cam best jeeee. nnt nk try install xD

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum...BBL,

    wahh.. lagi sukses BBL lepas nie... k...

    mselim3

    ReplyDelete
  10. sally mls nk download...sbb member tak ramai yg pakai

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL