Blogger Jangan Benci Blogger

2:01 AM

HANGAT! Teknik nak cepat hilang jerawat
HANGAT! BBL tak pernah miss minum air ni setiap pagi
HANGAT! Jangan persoal penampilan dengan jenama L




BBL tak benci blogger cuma tajuk entri sahaja SEO

Assalamulaikum & salam hari Isnin.
Bila blog di ancam kepupusan idea entri terbaru semestinya 
aktiviti blogwalking datang menyelamat tapi
 kadang kala timbul persoalan "nak close ke baca entri sampai habis".
Bagi korang yang selalu blogwalking mesti faham masalah BBL hadapi
apabila exercise dalam internet ni.

Yang pasti kejadian di bawah selalu terjadi terutama kepada kaki blogwalking.

1. Blog berat macam BigMac McDonalds
Kelajuan wifi uitm sepantas kura-kura memang menganggu aktiviti blogwalking.
Memang tak salah letak widget banyak-banyak tapi 
bila time load terlalu lama selalunya menggangu mood untuk membaca.
Selalunya BBL akan bersabar sampai habis loading sambil bancuh Nescafe Percuma
Kalu boleh, kurangkan widget pada blog melainkan widget tersebut penting.

2. Blog atau konsert live?
Mesti pernah terjadi sewaktu buka blog tetiba keluar lagu dengan volume kuat
dengan tidak semena-mena korang tercari di mana datangnya lagu tu kan?
Terima kasih untuk alunan nasyid atau ayat al-Quran menyedarkan BBL belum solat lagi.
Kalu boleh, pastikan ada butang pause atau slow volume pada sound track blog.
Kekadang lagu tersebut menaikkan mood pembaca untuk setia di blog korang
sampai habis lagu seperti lagu jiwang.

3. Tiada dalam Google Translate
Pengguna bahasa rojak bm english atau loghat negeri tu comman sense lah dalam blog. 
Baru sempoi seolah kita bersembang dengan kawan tapi 
bila taip entri dengan bahasa atau ayat terlalu ringkas seperti bahasa sms memang
susah nak faham apa nak di sampaikan terutama ayat pelik seperti
wakuzz (aku), gizz (pergi), itew (kita/itu?) & lain-lain.
Setakat sepotong ayat tu boleh di terima tapi 
kalu satu entri tu guna bahasa pelik macam mana?


4. Saya bukan robot
Entri dah seronok di baca & tak salah kalu tinggalkan jejak di kotak komen
tapi bila ada kata kunci huruf berbelit-belit atau number agak 
merangsang kipas mati otak untuk mencuba sampai dapat.
Fuh selepas 3 kali mencuba akhirnya berjaya!
Yeah tahniah untuk komen anda.
Kepada blog yang masih terdapat halangan tersebut mohon lupus fungsi
kata kunci tersebut supaya senang kaki blogwalking datang komen entri anda.


Rasanya itu sahaja halangan berpagar semasa blogwalking.
BBL mintak maaf kalu entri ini agak menusuk kalbu blogger.
Mintak maaf dari BBL.
Semoga dengan luahan perasaan kaki blogwalking seperti BBL ini dapat
memeriahkan blog korang dengan curahan CPUV dari Nuffnang.
Terima kasih.

Noted. Publish.

BBL ~ Terima kasih datang singgah blog BBL
[T.T]


HANGAT! Teknik nak cepat hilang jerawat 
HANGAT! Jangan pertikai soal penampilan dengan jenama L
HANGAT! ~  Rasa hari tak ummph tanpa minum air ni


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

20 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. moga hubungan sesama blogger bertambah erat,

    ReplyDelete
  2. Mmg betul.. mmg ada semua tu hehee. Nice sharing :)

    ReplyDelete
  3. Sudah banyak diperkatakan tapi kebanyakan blogger tidak endah. Kalau tak ada tetamu berkunjung tu...faham2lah ye. Walaupun ianya hak anda tapi kenalah fikir tetamu yang berkunjung juge... Thx BBL

    ReplyDelete
  4. part robot tu mun setuju..mata dah la kabur..memang slalu silap tulis code tu..hehe

    ReplyDelete
  5. part word verification tu mmg la sally tak suka..hehe...tp byk blogger baru dorang tak perasan bnda tu ada sbnrnya, so kita kena la tegur secara berhemah :)

    p/s : bukan mimpi je...sampai korea dah pun :P

    ReplyDelete
  6. setuju dengan semua di atas BBL.. no.1 tu akak terpaksa tekan 'X' je kalau internet tengah slow.. no.2 akak memang mute volume ketika tengah online, jadi tak dengar.. no.3 terpaksa baca juga walaupun tak faham.. no.4 kadang-kadang tu akak layan juga la.. ada yang akak tegur secara lembut.. kesimpulannya, semua itu memang merencatkan proses blogwalking.. :D

    ReplyDelete
  7. ha3..biasanya apa yg dilistkn kat atas tu blogger baru =) kalau yg dh lama xsgt kot..nice sharing..kdg2 bnda 2 semua mmg bt kita ni xok..silap2 pgkah trus blog tersebut..
    P/s~ Menabung kt sini juga

    ReplyDelete
  8. hehehe betul2 sume perkara di atas mmg annoying

    ReplyDelete
  9. Terbaik la BBL..kadang2 halangan mcm tue yg membuatkan kita ssh n terbntut utk bw kan..akak yg paling tak suka yg no.4 tue.. huhuhu.. sbb akan buang masa byk kat situ..huhuhu.. *Eh akak pnya blog xdak kan.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum...BBL,

    Terima kasih .. mmg ader "saya bukan robot" alamak... lemah sendi nak kena isi verf. word, kekadang mselim3 sampai isi 3 kali baru ok// kalau ada 10 blog macam nie.. sabar aje lah...

    mselim3

    pls: harap2 blogger faham.. biarlah komen kita mesra pengguna kan... hehehh

    ReplyDelete
  11. harap blogger yg mempunyai verification words tu harap fikirlah lagi untuk tidak meletakkan benda nie...

    ReplyDelete
  12. hehe bagus entry ni , kalau sy komen then bila nak publish ada verification code tu terus pangkah tak jadi komen T_T

    ReplyDelete
  13. Sya pun tak suka word vertification tu...blog sya ada ke eh..x pndai nk serting..slm kenal..bbl.sya folo blog bbl..jika sdi,snggh ke blog sya :)

    ReplyDelete
  14. Kalau dya xske yg ada robot tu. ..

    ReplyDelete
  15. entry tips ni. heee. pandai buat entry, menarik. keep it up! :D :D Singgah sini blogwalking.

    ReplyDelete
  16. nombor 3 tu ramai yang amik ringan:)
    penting tu.

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL