Tutorial Tunai Cek Nuffnang & Churp-Churp

12:19 AM


Assalamualaikum & hello there,

2 hari lepas BBL terima cek Churp-churp, ada 2 3 orang tanya macam mana nak tunaikan cek tersebut. Mungkin untuk korang pertama kali cash out duit Nuffnang atau churp-churp ini tutorial untuk cash in cek tu. 

1. Jika perasan ada tertera maklumat korang beserta alamat, di bawah surat ada cek dengan garisan putus-putus (koyak cek tu hati-hati)
2. Isi no akaun (tak kisah bank mana), nama penuh & no telefon
4. Masukkan cek dalam mesin deposit cek
5. Ambil resit. Please jangan buang resit sebagai bukti jika duit tak masuk akaun selepas 7 hari bekerja. 


Kebiasaan BBL tunai dengan Bank Islam sebab lebih cepat di proses compare bank Maybank atau CIMB. Bulan April lepas BBL tunai cek dalam masa 3 hari bekerja saja. Dapat duit terus boleh shopping atau simpan je dalam ASB. Sekarang tengah tunggu bank Islam cash in duit baru boleh buka akaun ASB 2 nanti. 

Terjah sekali :

BBL ~ kumpul banyak sikit baru cash out
ヘ(^_^ヘ)


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

3 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL