Pengalaman Pertama Kali Shopping Di Nile.com.my

5:33 AM


Assalamualaikum & hello there,

BBL dah lama duk ushar baju, seluar, kasut, barang perhiasan, jam tangan, barang elektrik dalam shopping portal online nile.com.my. Bukan apa cuma terkejut dengan harga barang lebih murah compare portal shopping lain. Itu belum campur waktu sale. Bertambah murah. Bukan apa, sekarang semua harga barang dah naik. Nak shopping online pun kena pandai 'window shopping' tempat paling murah untuk shopping. 


Dah 5 bulan BBL register sebagai member nile.com.my tapi habuk apa pun tak beli lagi. Rajin jenguk nak cuci mata adalah (gelak). Minggu ini BBL tekad nak belanja diri sendiri seluar track baru & chin up gym (semangat tu penting). Sebelum tu BBL ada survey harga track suite kat pasar malam, harga lebih kurang RM40 ke atas. Sama jugak harga instashop. Fuh cekik darah betul la. 

Ini barang BBL beli dalam portal Nile.com.my.

Sehelai men sport pant harga RM25.89


Satu set Iron Gym Door Chin Up Bar harga RM38.10


Ada 3 cara untuk buat payment sama ada 

  • cash on delivery (COD)
  • bank transfer 
  • atau guna kad kredit Visa/Master. 

BBL just guna method bank transfer ke akaun Maybank Nile Store Sdn Bhd je. Lagi senang kalu guna Maybank2u atau CIMBclick terutama jumlah seperti RM 20.19. Macam kes BBL, jumlah total termasuk shipping adalah RM78.19. So, BBL buat bank transfer RM78.19 tak kurang tak lebih. Agak susah sikit jika korang tiada akaun online banking.

Kalau terlebih bayar?

Katakan jumlah barang nak bayar adalah RM40.60, korang just bank in guna mesin CDM macam biasa cuma baki selebihnya akan jadi point untuk next shopping. Means jika bank in RM50, baki RM9.40 akan menjadi 'shopping point'. Esok lusa kalu nak beli lagi just deduce guna 'shopping point' saja.  

Lepas dah submit print screenshot bank transfer, korang kena tunggu email notification mengesahkan Nile Store dah terima duit. Kemudian bersabarlah untuk process delivery ya. Jangan risau sebab Nile Store akan sentiasa update proses delivery termasuk kod tracking barang korang. 

Yeay hari ni BBL dah terima barang. Selamat sampai depan pintu rumah. Terima kasih abang sado Pos Laju. Hahaha

Men Sport Pant

Sama macam dalam gambar, kain lembut & serap peluh. Berbaloi beli.


Gym Door Chin Up Bar

Yang ni kena pasang sendiri sebab sampai rumah dalam kotak. Ikut je manual cara pasang. Jangan lupa testing dulu di pintu. Risau longgar skru. 



Sempena season raya 2015 ini, Nile Store ada buat promosi FREE DELIVERY untuk pembelian minima RM48 keatas. Ala menyesal BBL purchase awal-awal. Adoi



So apa tunggu lagi, cepat beli baju raya rumah di www.nile.com.my sebelum size korang dah sold out. 

BBL ~ tunggu gaji hujung bulan ni
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

16 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. blm prnah lagi bli brg secara online..slalu jgk tgk kawan bli barang kt Nile nih..murah murah plak tuh..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suvey dulu barang kat nile.com.my nanti mana tau kot2 ada berkenan di hati

      Delete
  2. Aku every month mmg x miss shopping dkt nile. LOL. Bulan nie budget kurg so cuci2 mata jela kahkah. Tunda ke bulan dpn

    ReplyDelete
  3. Aku every month mmg x miss shopping dkt nile. LOL. Bulan nie budget kurg so cuci2 mata jela kahkah. Tunda ke bulan dpn

    ReplyDelete
  4. Aku every month mmg x miss shopping dkt nile. LOL. Bulan nie budget kurg so cuci2 mata jela kahkah. Tunda ke bulan dpn

    ReplyDelete
  5. Dah banyak kali beli kat nile dari baju sehingga ke Bag. hehehe. Murah dan berbaloi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah rasa macam nak beli lagi baju & seluar

      Delete
  6. singgah follow your blog #729..nice blog!

    saya pon join jga give away raya by nile ni..murah2 kan brg dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dah submit entri giveaway ya

      Delete
  7. mmg murah pun nile.com.my ni...dah lama tak shopping sini :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ada promosi free delivery tau. boleh shopping baju raya

      Delete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL