Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Tuesday, June 23, 2015

Resepi Air Ribena Jazz 60saat



Assalamualaikum & hello there,

Rasanya dah lama tak share resepi dalam blog. Sekarang ni bulan Ramadhan kali ni agak panas terik, bila waktu berbuka rasa lega dapat minum air puas-puas. Betuk tak? Hari ini BBL nak kongsi satu resepi sepantas kilat dah siap. Jom buat!

Bahan-Bahan :
  • Codial air Ribena (tak kisah flavour apa)
  • 1 tin air F&N ice cream soda
  • i pek biji selasih
  • Nata de coco / laici
Cara nak buat.

1. Buat air Ribena macam biasa - campurkan air kosong & gula dalam jug
2. Bila dah sebati masukkan 1 tin air soda
3. Isi ice dalam gelas & masukkan nata de coco, laici atau biji selasih
4. Tuang air Rebena dalam gelas.
5. Dah siap untuk minum!

Resepi ini sangat simple tapi masyallah kalu dah minum sedap amat sangat. Rasa masam Rebena, sedikit gas soda, campur lagi bebiji selasih & terkunyah nata de coco. Fuh lega anak tekak bila sedut air Ribena Jazz. Terus tak tengok ayam percik bila syok minum air ni dalam balang.

Tada dah siap!

Eh, puasa la



BBL ~ tak nak try buat?
༼ つ ◕_◕ ༽つ

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

11 comments:

  1. Nampak sedap air tu walaupun tak perlu bahan yang banyak. Boleh buat kat rumah budak-budak mesti suka ada ribena, selasih dan nata de coco

    ReplyDelete
  2. Ok nsnti nak cari....ribena, soda or laici kan....ermmm harus cari..kena ingat jugak nak beli ais

    ReplyDelete
  3. sedap sungguh.. tengok warna dah tertarik kan, apatah lagi rasanye pulakkan hahahha

    ReplyDelete
  4. Lately nak masuk dapur buat air time berbuka malas nya lah. Minum air yg terhidang je.. kekeke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...