Kenapa Jajan Kentang Selalu Di Isi Separuh & Banyak Angin?

6:14 AM


Assalamualaikum & hello there,

Bila tengok movie dalam lappy mesti nak kunyah keropok kentang brand Mr.Potato, Lays,Chispter, Perfecto & lain lagi. The bad things when open up packaging & kunyah 2 3 kali dah habis. Mesti korang pun biasa alami kan.

"Harap pack je besar kembung meletop tapi isi sikit betul, 'angin' je lebih"

Sebenarnya 'angin' dalam pack tu bukan sebarang angin tapi NITROGEN. Percaya tak? oh baru tahu hari ni. 

Eh, kenapa isi angin nitrogen bukan oksigen?

Well, nitrogen tu yang akan mengekalkan tahap kerangupan chips. Sebab tu setiap kepingan Mr.Potato rangup walaupun dah lama tersadai rak kedai. Rangup & sedap kan.

Isi jelah angin oksigen, lagi senang

Korang biarkan chips dalam tupperware & tengok apa jadi selepas 2 minggu. Dah lemau kan? Dah tak sedap nak kunyah. Lagi pun setiap hari, bukan 100% udara kita sedup mengandungi oksigen. 78% udara masuk adalah nitrogen, selebihnya barulah udara oksigen. Jadi, selepas ni kalu nak makan Mr.Potato janganlah merungut isi sikit ye.


Sumber :
mentalfloss.com

BBL ~ patut la angin je banyak
|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

1 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. hahahah....tau tu tau sebenarnya...tapi saje nak marah sbb tak cukup masa makan :P

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL