Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Wednesday, August 28, 2013

Buat Sendiri Oreo Milkshake Crunchy

HANGAT! ~ Jadi PAPARAZI ARTIS & menang RM50K
HANGAT! ~ Berus gigi terbaru Darlie memang sedap gosok



Hari ni BBL nak kongsi lagi satu resepi mudah.
Gambar Oreo Milk Shake ni fresh lagi sebab BBL baru je buat tadi.
Bersemangat nak terus update entri ni lepas siap sambil sedut air milkshake.

BAHAN-BAHAN UTAMA
1 paket biskut Oreo
susu full cream atau fresh cap Dutch Lady (low fat kurang umph sikit)
aiskrim vanilla
ketulan ais

HIASAN
Biskut Oreo 
Whipped Cream 
Coklat rice
Corn flakes

CARA MASAK BUAT
1. Sediakan blender. Nak shake guna tangan pun boleh tapi kena gigih
2. Campakkan 6 keping biskut oreo
3. Masukan 1 1/2 atau 2 cawan susu fresh/full cream
4. Masukkan 3 ceduk aiskrim vanilla - masuk lebih tak pe. Lebih berkrim.
4. Pastikan on plug blender & blend 5 saat
5. Cuba rasa..kalu kurang krim, masukkan aiskrim.
Kalu terlebih krim, tambah sedikit ais.
6. Tuang dalam gelas
7. Hiasankan bagi nampak kacak & menyelerakan
8. Sedut dengan straw


Senang kan? Tak sampai 10 minit dah siap Oreo Milk Shake.
Boleh buat hari-hari kalu korang rajin ye.

Kos untuk milkshake untuk 3-4 orang
Biskut Oreo 137G  - RM2.90
Ais krim vanilla -     RM3.00
Susu full cream -      RM3.30
JUMLAH                 RM 9.20

Hiasan - 
rembat barang-barang buat biskut Bite Cookies raya bulan Ramadhan.

Bagi BBL dengan kos macam tu cukup murah berbanding pergi beli
kat luar yang lagi mahal & tak sesedap buat sendiri.

ok. Publish!


BBL ~ minum air milkshake sambil blogwalking
[O.0]~~


HANGAT! ~ Berus gigi terbaru Darlie memang sedap gosok


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di..

24 comments:

  1. aaaaaaaaaaaaaa...sedapnye!
    beznye klo dpt mkn nih
    telan air liur dibuatnye

    ReplyDelete
  2. oreo shake feveret minuman aku tu..memang sedap mables...nak try buat kalo ada masa..

    ReplyDelete
  3. nampak sedap je nih..cut ni boleh try bt..=)

    ReplyDelete
  4. Fuh..mcm sodap je..kalo letak durian sket ok tak???

    Firstime jejak and follow blog yg cute ni... 201.

    ReplyDelete
  5. Mahu salin ini resipi ble x?Ada masa lapang nak buat. Terima kasih ^^

    ReplyDelete
  6. perggh. nampak pun dah sedap, belum rasa lagi tu! haha.

    :D

    ReplyDelete
  7. waaa sedappp tu..
    nak 2 cawan leh..huk3...

    ReplyDelete
  8. sedapnya.....boleh akak buat nie....

    ReplyDelete
  9. pehhhhh..sedapnya..
    boleh buat sendiri la pasni..
    terima kasih utk sharing :)

    ReplyDelete
  10. Wuu,bestnya! Boleh cuba nanti (^.^)

    ReplyDelete
  11. TQ share, CM mmg dok cari resepi oreo milkshake ni..;")

    ReplyDelete
  12. wah best ni....

    join me : http://paroroharoro.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. waaaa..menariknyaa..
    mesti sedap tu kan..

    ReplyDelete
  14. Boleh try nanti. Nampak sedap. Perkongsian yang menarik :)

    ReplyDelete
  15. thank you so much for your entry. ur explanation was superb and the picture indeed really helpful! thanks for sharing

    ReplyDelete
  16. thank you so much for your entry. ur explanation was superb and the picture indeed really helpful! thanks for sharing

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...