Iklan Raya MAXIS 2013 - Disconnet Wifi

10:45 AM

HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma kepada memerlukan
HANGAT! - Rembat barang IKEA untuk Syawal ini
HANGAT! -  Kongsi bersama port Bazar Ramadan paling best


BBL adalah pengguna setia talian Maxis sejak tahun 2006 sampai sekarang.
Tak tahulah berapa ribu dah habis asyik beli top-up & bayar bail broadband.
BBL sangat tertarik dengan iklan dari Maxis untuk seluruh pengguna telefon.

Memang terkena atas dahi hidung bila tengok video raya ni,
biasalah budak-budak zaman sekarang mana boleh hidup tanpa internet kan?
Sampai hilang seri hari raya dek sibuk main FarmVilla kat Facebook raya tahun lepas.


Al-kisahnya nak di jadikan cerita..
Seorang budak bandar (Aiman) yang hidup dengan wifi & HP.
Bila tiba di kampung, adik sepupunya (Razif) switch off wifi hanya untuk niat mengeratkan
lagi hubungan sesama saudara.

Kadang-kadang switch off adalah jalan terbaik untuk kekal berhubung.

Disconnected to get connected.






Pengajaran dari video di atas :
 (ayat skema macam nak buat karangan UPSR)
Walaupun kita hidup dengan penuh gadjet keliling pinggang,
tali persaudaraan jangan di putus.

Rancangan kalu balik kampung :
Beli kuota internet banyak-banyak & pastikan kampung korang under coverage internet.
Lainlah kalu kampung kat atas Gunung Ledang.

BBL ~ masa raya masa untuk bergaya!
["."]//


HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebuoy sambil menderma kepada memerlukan
HANGAT! - Kongsi bersama port Bazar rRamadan paling best
HANGAT! - Rembat barang IKEA untuk Syawal ini


Ai, tak kan tengok sorang je.. kongsi lah dengan kawan-kawan di..


You Might Also Like

1 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. betul tu...budak2 la ni leka dengan gajet canggih masing2.masa raya elok opah/tok wan off je wifi tu he3..bagi cucu2 bermain tradisional dan tolong masak untuk hari raya ^^

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL