Duit Raya Besar

4:50 AM

HANGAT! ~ Lebih besar lebih bagus
HANGAT! ~ Ubat untuk cik jerawat
HANGAT! ~ Khas untuk kaki mandi


E-mail yang BBL terima pagi tadi. 
korang baca dari atas sampai bawah ye.

- klik untuk besarkan - 

Sebagai tindakan, BBL perlu...

(A) Balas email kepada Puan Siti Sarah bertanya keadaan kesihatannya sekarang
(B)  Bagi no akaun Maybank supaya 2 Juta  sterling di transfer & buat giveway iPhone 5 untuk setiap penyertaan sebagai tanda berkongsi gembira
(C) Minta no telefon peguam Puan Siti supaya harta di tukar kepada nama BBL
(D) Minta no telefon Puan Siti & bersembang dengannya
(E) Semua di atas

Cepat pilih mana satu.
__________________________________________________

E-mail yang BBL terima pukul 2.03 pagi ni memang tak masuk akal langsung.
Jika betul Puan Siti nak bagi BBL 2 juta sterling atau RM100 juta lebih 
memang syok habis, tak payah nak kerja.
Tiap hari boleh update blog sambil goyang kaki.


Tapi itu semua hanya angan mat jenin bagi korang yang tidak tahu ini
semua adalah taktik penipuan negro yang ingin mengaut duit dari
rakyat Malaysia.

Modis operasi memang senang, email akan di hantar secara rawak &
korang yang gatal-gatal balas email tu akan memberi no telefon.
Kemudian ada pihak akan telefon korang bertanya no akaun bank,
lepas tu mulalah episode sandiwara antara pihak "bank" dengan korang.
Kononnya duit tak boleh transfer sebab masalah kastam & untuk selesai masalah ini
korang kena transfer duit untuk setelkan masalah kastam.
Bukan RM20 atau RM100 tapi mungkin RM2,000 atau lebih.

BBL pernah alami kes macam ni tapi dalam email tu cakap
nak hantar iPhone 3s (waktu tu iPhone 3s baru keluar), kasut Gucci,
jaket kulit Paul Smith & duit tunai lebih kurang RM10 ribu dalam kotak hadiah.
Mau tak seronok dapat hadiah macam tu, seminggu lepas tu ada seorang perempuan
kononnya kastam KLIA cakap hadiah dah sampai kat department kastam KLIA
tapi sangkut sebab tak bayar cukai & kalu nak tuntut hadiah tu mesti bayar RM2 ribu.
Waktu tu BBL teruja sangat & hampir nak bank in duit sebab nak sangat hadiah tu,
nasib baiklah terbaca surat khabar kes penipuan email hadiah ni.
Terus tak jadi bank in duit & "kastam KLIA" 8 kali telefon BBL suruh buat bayaran
tapi BBL tak layan dah.
Rugi bagi duit kat orang negro.

Untuk korang, sila berhati jika terima email macam ini.
Abaikan sahaja email ini atau duit korang terbang macam burung merpati.
Terima kasih.

BBL ~ Puan Siti Sarah ni mesti suka baca blog BBL sampai sanggup bagi duit banyak tu
[^.^]++


HANGAT! ~ Telefon terbesar abad ini
HANGAT! ~ Ubat untuk cik jerawat
HANGAT! ~ Mandi sambil menderma


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di..

You Might Also Like

8 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Selalu jugak dapat email camnie. Hahahah lawak lah nak bagi duit sekelepuk camtu je.

    ReplyDelete
  2. x lojik langsung org nk bg duit byk tu senang2,,

    ReplyDelete
  3. haha kayo den kalau dapat camtu
    ramai yg dpt email scam camni
    sabo je lah haha

    ReplyDelete
  4. tiap2 hari buka email, berlambak masuk spam. kalau kita ni dah kemaruk duit sangat & lupa diri, mau ada juga yang melayan email macam ni kan.
    berhati2 la..

    ReplyDelete
  5. giler dorg reti bahasa malayu kan...kolobrasi dgn org msia letew ;p

    ReplyDelete
  6. SAMA LAA ..ANA PUN ADE DAPAT JUGAK EMAIL MACAM TUH...

    ReplyDelete
  7. selalu sangat dapat macam nie..tapi scam semua..bila ar nak dapat yang real punya..haha

    ReplyDelete
  8. Saya pilih C. Haha, awang hitam rupanya wt scamm ni. S

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL